Feyenoord, Sparta en Excelsior jubelen: 'Hier meer kans om te slagen als speler'

Feyenoord, Sparta en Excelsior jubelen: 'Hier meer kans om te slagen als speler'

31-07-2016 11:31
10

Door de promotie van Sparta naar de Eredivisie is Rotterdam met drie profclubs flink vertegenwoordigd in de hoogste klasse van Nederland. De directeuren van Feyenoord, Sparta en Excelsior zijn trots dat het zo goed gaat met het voetbal in de regio.

"De regio heeft de potentie en de daadkracht om drie betaald voetbalorganisaties overeind te houden, ik denk dat maar weinig regio's dat kunnen", zegt Sparta-directeur Manfred Laros tegenover de NOS. "Amsterdam heeft één club, Eindhoven heeft er twee. Komt een van de twee niet in aanmerking, dan val je af. Hier heb je nog een extra 'escape'. In deze regio is er meer kans om te slagen als profvoetballer."

Dat er nu zes Rotterdamse derby's gespeeld worden, stemt Ferry de Haan, directeur van Excelsior, tevreden. "Ik vind het fantastische wedstrijden, het stadion zit sowieso vol. Dat is commercieel interessant", zegt De Haan, die zegt dat er weinig sprake is van rivaliteit. "Tussen Feyenoord en Excelsior is geen concurrentie. Als je voor Sparta bent, ben je een automatisch een beetje tegen Feyenoord, wordt van oudsher gezegd."

Eric Gudde, Feyenoord-directeur, tot slot: "Het zorgt in 6 van de 34 speelronden voor extra reuring, dat is in alle opzichten goed. Voor sponsoren, voor kinderen, iedereen wil erbij zijn."