Pastoor juichte woensdag voor Ajax: We glijden al zo ver af op de ranking...

Pastoor juichte woensdag voor Ajax: "We glijden al zo ver af op de ranking..."

05-08-2016 14:52
5

Sparta maakt zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax zijn rentree in de Eredivisie. De selectie van trainer Alex Pastoor verwelkomde de nodige nieuwe gezichten, maar kende desondanks een uitstekende voorbereiding.

"Het gros van de selectie was fysiek al vroeg goed op orde. Dat is het voordeel van het aanblijven van een groot deel van de basisploeg van afgelopen seizoen", zegt Pastoor, die hoopt dat zijn elftal de goede reeks in de voorbereiding doorzet tegen Ajax, tegen Voetbal International. "Ik houd van voetbal waar energie in zit. Ik zie liever de bal in de zestien van de tegenstander dan in de zestien van ons. En zo proberen we altijd te voetballen. Ook tegen Ajax, Feyenoord en PSV."

Is het voor Sparta een voordeel dat Ajax een Europese wedstrijd in de benen heeft? "Weet ik niet, zoiets kun je altijd pas achteraf beoordelen. Ik ben in elk geval blij dat Ajax gewonnen heeft tegen PAOK", stelt Pastoor. "Dat is goed voor het Nederlandse voetbal. We glijden al zo ver af op de ranking... Je moet er toch niet aan denken dat onze kampioen straks niet eens aan de Champions League mee mag doen?"

Sparta moet het stellen zonder de geblesseerden Roland Bergkamp, Daniël Breedijk en Thomas Verhaar. Routinier David Mendes da Silva is daarnaast nog niet wedstrijdfit.