De Graafschap begint uitstekend, Cambuur direct onderuit in Venlo

05-08-2016 21:49
27

De Graafschap is het nieuwe Jupiler League-seizoen begonnen met een overwinning. De Superboeren, die lange tijd nog hoopten op een nieuw jaar in de Eredivisie, waren in eigen huis met 4-1 te sterk voor FC Eindhoven. SC Cambuur ging onderuit bij VVV-Venlo.

De Graafschap - FC Eindhoven 4-1
Lange tijd hoopte De Graafschap stiekem op een nieuw jaar in de Eredivisie, maar uiteindelijk moest de club toch genoegen nemen met een seizoen op het een na hoogste niveau. Daar moest het vrijdag direct beginnen met een serieuze opdracht, want het Eindhoven van Ricardo Moniz kwam op bezoek op De Vijverberg. Bryan Smeets zette De Graafschap echter al na vijf minuten op het goede spoor, waarna Sven Nieuwpoort de marge vier minuten later zelfs verdubbelde.

Na een uitstekende Eindhoven-counter deed Mart Lieder echter al snel wat terug namens de bezoekers, waardoor het spannend bleef in Doetinchem. Een doelpunt van Dean Koolhof bracht na 66 minuten de beslissing voor De Graafschap. Piotr Parzyszek maakte in blessuretijd ook nog de 4-1 voor de Doetinchemse club, die door de zege goed begint aan het nieuwe seizoen.

VVV-Venlo - SC Cambuur 2-1
In tegenstelling tot De Graafschap kende een andere degradant een valse start. SC Cambuur leed op bezoek bij VVV-Venlo een nederlaag, hoewel Sander van de Streek zijn ploeg na 26 minuten nog wel aan de leiding bracht. Treffers van Vito van Crooy en Ralf Seuntjens dompelden de Friezen uiteindelijk alsnog in rouw.