Vreemde bonusconstructie bij Milik-deal: Die Sanches, kijk, dat gaat ergens over

Vreemde bonusconstructie bij Milik-deal: "Die Sanches, kijk, dat gaat ergens over"

06-08-2016 11:14
28

Wilfred Genee heeft zich verbaasd over de Ajax-mededeling dat de club aan Arek Milik één miljoen euro aan bonussen kan verdienen. Op een bedrag van 32 miljoen euro lijkt dat aan de lage kant.

"Ik las: ze hebben 32 miljoen gekregen, maar dat kan oplopen naar 33 miljoen. Was is dat nou voor een detail?", vraagt Genee, presentator van televisieprogramma Voetbal Inside én hoofdredacteur van het blad Voetbal Inside, zich hardop af in Het Parool. "Die Sanches die nu naar Bayern München gaat, is voor 35 miljoen gekocht, maar daar kan, als hij alle prijzen wint, nog eens 45 miljoen bijkomen. Kijk, dat gaat ergens over."

Genee heeft geen hoge verwachtingen van Ajax komend seizoen. De titel gaat niet naar Amsterdam. "Nee, derde. Na PSV en Feyenoord. Mijn gevoel is, en dat is ook maar een mening, Peter Bosz is een heel goede trainer, maar niet voor Ajax. Ze gaan prachtige wedstrijden spelen, met geweldige uitslagen, maar ze gaan ook belangrijke wedstrijden verliezen en in de winterstop gaat het al rommelen", aldus Genee.