Mascherano loopt vooruit op transfer Barça: 'Akkoord voor 19,5 miljoen'

Mascherano loopt vooruit op transfer Barça: 'Akkoord voor 19,5 miljoen'

16-08-2016 14:45
17

Het ziet er sterk naar uit dat Claudio Bravo zijn huidige werkgever FC Barcelona inruilt voor Manchester City. De Chileense doelman kan een miljoenentransfer maken en zijn Barça-ploeggenoot Javier Mascherano loopt alvast op de feiten vooruit.

Inmiddels heeft Barça volgens Sky Sports al een akkoord bereikt met City over een transfersom van 19,5 miljoen euro, in plaats van de eerder genoemde 16 miljoen euro. Bravo verdedigde afgelopen seizoen in 32 duels het doel van Barcelona, dat toch meewerkt aan een transfer. Bij City wordt hij de concurrent van Joe Hart. Mascherano begrijpt het allemaal: "Hij is een geweldige professional en één van onze ervaren spelers. Maar ik begrijp het als hij vertrekt."

"Hij moet bepalen wat de beste keuze is voor zijn loopbaan", vult Mascherano aan. "Ik kan alleen maar zeggen dat Claudio ons veel heeft gegeven in de voorbije twee jaar. En ik hoop dat hij hier blijft, hij is belangrijk voor het team." Bravo stapte twee jaar geleden over naar Barcelona. Hij was toen afkomstig van Real Sociedad en heeft bij de Catalanen nog een contract tot medio 2018.