Zidane overtuigde speler niet op United-interesse in te gaan: Daarom blijf ik

Zidane overtuigde speler niet op United-interesse in te gaan: "Daarom blijf ik"

17-08-2016 19:32
1

Real Madrid-coach Zinedine Zidane heeft verdediger Raphaël Varane er hoogstpersoonlijk van overtuigd om dit seizoen in Madrid te blijven. Dit ondanks het feit dat de Fransman wereldsterren Sergio Ramos en Pepe voor zich moet dulden in de achterhoede.

De naam van de 23-jarige mandekker werd deze zomer zodoende meerdere malen gelinkt aan Manchester United. José Mourinho, die Varane bij Real al onder zijn hoede had, zou gecharmeerd zijn van de speler en hem graag naar Engeland halen. Dat gaat echter niet gebeuren na een gesprek dat Varane met Zidane gehad heeft.

"Ik heb veel vertrouwen in de club en in de trainer", aldus de Fransman in de mixed-zone na afloop van het met 5-3 gewonnen oefenduel met Stade Rennes. "Ik heb veel met hem gesproken en uit die gesprekken kwam naar voren dat de trainer het in mij ziet zitten. Dat is de reden dat ik bij Real blijf."

Na een zware zomerperiode, waarin Varane het EK in eigen land door blessureleed moest missen, is de focus nu weer naar het komende seizoen gericht. "Ik wil de zomerperiode achter me laten. Het was heel zwaar om niet op het EK te kunnen spelen. Ik kijk alleen nog maar vooruit en wil het beste uit mezelf halen het komende jaar."