'Eredivisie-topper' in Rotterdam: 'Degradatiekraker, alleen de stand is andersom'

'Eredivisie-topper' in Rotterdam: 'Degradatiekraker, alleen de stand is andersom'

19-08-2016 09:02
6

Op basis van de huidige ranglijst in de Eredivisie staat er vrijdagavond een heuse topper op het programma. Zowel Excelsior als ADO Den Haag heeft na twee speelronden immers nog de volle buit.

"Het is leuk om nu naar de stand te kijken, maar net zoals wij, zal ADO ook niet op deze plek eindigen", stelt Luigi Bruins in De Telegraaf. De creatieve middenvelder wil zo snel mogelijk handhaving veiligstellen met de Kralingers. "Als je naar de begrotingen kijkt, eindigt Excelsior volgens mij elk jaar als achttiende, maar we bewijzen de afgelopen jaren dat de begroting niet alles zegt."

"Deze start zegt ook niet alles, maar is wel lekker. Je kunt deze punten alvast maar hebben", vervolgt de 29-jarige Bruins, die met Excelsior won van FC Twente (1-2) en FC Groningen (2-0). En dat terwijl de selectie danig op de schop ging deze zomer. "Jongens die in de voorgaande jaren geen kans kregen, pakken deze door vertrouwen nu met beide handen aan."

Over het duel met ADO is Bruins duidelijk. "Een degradatiekraker, alleen de stand staat even andersom." Behalve Excelsior en de Haagse club zijn alleen Feyenoord en PSV nog foutloos.