NAC onderuit tegen MVV, hattrick Parzyszek en Cerny-show in Amsterdam

19-08-2016 22:04
21

NAC Breda heeft vrijdagavond een teleurstellende thuisnederlaag geleden tegen MVV. De Limburgers wonnen in het Rat Verlegh Stadion met 2-1. De Graafschap, titelconcurrent van NAC, klopte Jong FC Utrecht met 3-1. Vaclav Cerny (Jong Ajax) had het op zijn heupen tegen FC Den Bosch.

Met name in de eerste helft van de clash tussen NAC en MVV waren de gasten veel beter. Het had misschien wel 2-0 of 3-0 moeten staan, maar uiteindelijk ging MVV rusten met slechts een 1-0 voorsprong. Verheijdt scoorde. Direct na de pauze tekende Van Diermen voor de gelijkmaker, maar uiteindelijk trokken de gasten toch nog aan het langste eind. Ciranni maakte in de 68e minuut de 1-2. Verschueren (NAC) kreeg vlak voor die goal rood.

Voor De Graafschap verliep de avond zoals gezegd een stuk beter, hoewel Jong FC Utrecht op de Vijverberg goed uit de startblokken kwam. Cakmak maakte 0-1 na ruim twintig minuten. Daarna was het tijd voor Piotr Parzyszek: de Poolse spits (foto) maakte voor de pauze vanaf de penaltystip gelijk. Na de thee (48e minuut en 66e minuut) scoorde de spits nog twee keer.

Jong Ajax won op sportpark De Toekomst met liefst 5-2 van FC Den Bosch. Vaclav Cerny scoorde drie keer. Ook Jong PSV won, met 1-0 van FC Emmen, dankzij een fraaie goal van Albert Guðmundsson. Na drie gespeelde duels is VVV-Venlo de enige ploeg die nog geen puntverlies heeft geleden. Vrijdagavond won de ploeg van trainer Maurice Steijn met 2-0 van FC Oss. SC Cambuur klopte FC Dordrecht met 1-0, dankzij een treffer van Sander van de Streek.