De Boer over Hollandse School: 'Kunnen nu leren van Engeland en Duitsland'

De Boer over Hollandse School: 'Kunnen nu leren van Engeland en Duitsland'

20-08-2016 13:52
5

Hoewel Frank de Boer pas enkele weken aan het werk is bij Internazionale, heeft hij hoge verwachtingen van de competitiestart tegen Chievo Verona zondag. De voormalig trainer van Ajax staart zich in Italië niet blind op de Hollandse school.

De Boer denkt dat de Inter-spelers zich zijn manier van spelen snel eigen maken. "Daar maak ik me geen zorgen over. Ik heb weinig tijd gehad om aan de tactiek te werken, maar het hele team wil groeien en een nieuwe speelwijze aanleren", zegt de Noord-Hollander tegen Sport Mediaset. "Ik wil dat mijn teams met het hart spelen, dat ze domineren en kansen creëren."

De Boer zegt zich niet alleen op de Hollandse School te willen richten. "We hebben het natuurlijk geweldig gedaan, vooral in de periode van Johan Cruijff. Maar we kunnen nu leren van landen als Duitsland en Engeland. Ik kijk niet alleen naar de Hollandse School, maar ook naar nieuwe technologieën en nieuwe methodes. Dat wil ik mixen met mijn DNA."

Of Inter zich in de strijd om de landstitel kan mengen, durft De Boer niet te voorspellen. "Ik wil elke wedstrijd winnen. Aan het eind van het seizoen zullen we zien wat dat gaat opleveren. Ik ben hier gekomen om prijzen te winnen."