Veltman hekelt ontluisterend Ajax: Dit heeft niets met tactiek te maken

Veltman hekelt ontluisterend Ajax: "Dit heeft niets met tactiek te maken"

20-08-2016 22:19
30

Ajax leed zaterdagavond een ontluisterende thuisnederlaag tegen Willem II: 1-2. Joël Veltman zocht na afloop van het duel een verklaring voor het zwaar teleurstellende resultaat in de Arena. 

"Deze nederlaag heeft niets met tactiek te maken, dit is gewoon puur de instelling. Ik had het gevoel dat wij dachten dat we het op tachtig procent konden doen. Juist als je vroeg op voorsprong komt, moet je extra scherp zijn", aldus de Oranje-international voor de camera van FOX Sports. 

Ajax begon uitstekend tegen Willem II. Aanvoerder Davy Klaassen scoorde na 23 seconden. Daarna ging het helemaal mis voor de formatie van trainer Peter Bosz. Na rust kon de achterstand niet meer omgebogen worden. "In de tweede helft liepen we achter de feiten aan. We wilden vol druk zetten, maar dat lukte niet", aldus Veltman.

"We probeerden het na rust nog wel, alleen creëerden we weinig uitgespeelde kansen. Dat viel tegen. Het is duidelijk dat we niet lekker in de competitie zitten." Vorig week verspeelde Ajax ook al punten in eigen huis. Toen werd het 2-2 tegen Roda JC.