Van Bronckhorst zet streep door 'Berghuis-optie': 'In zijn kracht laten spelen'

Van Bronckhorst zet streep door 'Berghuis-optie': 'In zijn kracht laten spelen'

21-08-2016 07:12
6

Het is nog even afwachten hoe Giovanni van Bronckhorst het gemis van Eljero Elia gaat opvangen in het duel met Heracles Almelo. De Feyenoord-trainer kan Bilal Basasikoglu opstellen, maar ook Jens Toornstra of Dirk Kuyt kan op de linkerflank uit de voeten.

Een optie valt in elk geval af. "Het is geen optie om Berghuis nu op links te laten spelen, omdat ik vind dat je spelers zoveel mogelijk in hun kracht moet laten spelen", zegt Van Bronckhorst tegen het Algemeen Dagblad. Op basis van de laatste training lijkt de Watford-huurling wel op een basisplaats te kunnen rekenen, omdat Toornstra uitwijkt naar de andere vleugel.

Feyenoord wacht hoe dan ook een lastige middag. De Rotterdammers wonnen in de afgelopen tien jaar slechts drie keer op het Almelose kunstgras. "Dat zegt wel iets", stelt Van Bronckhorst. "Toch geloof ik dat, over een heel seizoen, onze veldbezetting uiteindelijk de belangrijkste houvast moet zijn. Dát bepaalt straks hoe constant je kunt worden, en of je als team bent gegroeid."

"Je zag het tegen FC Twente voor rust, toen het positioneel niet in orde was bij ons, en in de tweede helft veel beter. Tegen Heracles wacht in dat opzicht weer een nieuwe test, tegen weer een heel andere tegenstander", besluit Van Bronckhorst.