Duarte geen directe versterking voor Heracles: Over een paar weken bij tweede

Duarte geen directe versterking voor Heracles: "Over een paar weken bij tweede"

22-08-2016 23:15
4

Lerin Duarte zal voorlopig nog niet zijn rentree kunnen maken bij Heracles Almelo na zijn transfervrije komst van Ajax. De middenvelder is niet fit genoeg en wordt langzaam klaargestoomd voor speelminuten, laat trainer John Stegeman weten.

"Hij moet conditioneel en fysiek gezien nog wat stappen maken", zegt Stegeman in Voetbal International over de teruggekeerde Duarte. "Hij moet sterker en fitter worden. Dat gaan we doen door een combinatie van groepstraining en individuele training. We hopen dat hij over een paar weken minuten kan gaan maken bij het tweede elftal, dat gaan we uitbouwen richting minuten bij het eerste."

De coach is wel blij met de komst van Duarte, die in 2013 de club verliet voor Ajax, maar daar geen succes werd. Na huurperiodes bij sc Heerenveen en NAC Breda liet hij deze zomer zijn contract ontbinden bij Ajax, om vervolgens vrij snel weer bij Heracles te tekenen. "De afgelopen jaren heeft hij het moeilijk gehad, maar Lerin is nog steeds echt een kwaliteitsspeler. Bovendien vergroten we hiermee de concurrentie op het middenveld, waar Joey Pelupessy, Illiass Bel Hassani en Thomas Bruns het nu goed doen. Zij worden zo geprikkeld om het nóg beter te doen", aldus Stegeman.