Hel in Chinese cel voor ADO-trainer: 'Ze waren boos dat Wang zoveel sjoemelde'

Hel in Chinese cel voor ADO-trainer: 'Ze waren boos dat Wang zoveel sjoemelde'

23-08-2016 07:04
14

De 28-jarige Robin Feenstra, jeugdtrainer van ADO Den Haag, is in China in de cel beland. Hij bleek niet over het juiste visum te beschikken, door toedoen van grootaandeelhouder Wang Hui. De eigenaar heeft als keiharde eis dat ADO coaches naar China stuurt om jeugdprojecten voor langere tijd uit te voeren. Het ging fout op het moment dat Feenstra in februari zijn paspoort moest inleveren.

Het bleek dat de hoofdpersoon een visum als 'financieel directeur' had en niet als 'trainer' had. Lange verhoren bij de Chinese politie volgden. ADO reageerde nauwelijks op de problemen en ook Wangs bedrijf United Vansen kon hem niet helpen. "Ze konden mijn paspoort niet terugkrijgen, konden niets voor me doen", vertelt Feenstra in De Telegraaf. "Uiteindelijk heb ik gezegd: er moet nú iemand naar hier komen, want ik ga eraan onderdoor."

"Algemeen directeur Mattijs Manders vertelde dat ze de Chinese eigenaar van hun eigen club niet te pakken konden krijgen! Ze waren wel boos dat meneer Wang zoveel sjoemelde, voegde hij er nog aan toe." Pas vijf maanden later was de hel voorbij, toen Feenstra terug naar Nederland vloog. "Personeel van KLM zag dat ik was ingestort, ik ben door die mensen geweldig opgevangen. Van ADO Den Haag kan ik dat niet zeggen. Ik ben zo van mijn stuk geweest dat ik burn-outklachten kreeg. Nu krabbel ik weer op."

Reactie ADO
ADO-directeur Mattijs Manders bevestigt de visumproblemen. "Daar schrok ik van, uiteraard zorgen wij altijd netjes voor onze medewerkers. Ik heb direct gebeld, en na tussenkomst ook van United Vansen, bleek het een misverstand en kreeg hij zijn paspoort terug", zegt Manders, die ook laat weten dat het werkvisum buiten ADO om is geregeld.

De directeur vervolgt: "Ik distantieer mij van de woorden die ik volgens hem over onze grootaandeelhouder heb gesproken en de woorden die hij over United Vansen spreekt. Wij hebben juist samen opgetrokken om de zaak voor hem zo snel mogelijk en naar tevredenheid op te lossen.