Feyenoord voelt zich 'waardeloos': Ik sta hier wel met een heel slecht gevoel

Feyenoord voelt zich 'waardeloos': "Ik sta hier wel met een heel slecht gevoel"

23-08-2016 17:46
10

Eric Gudde en Mark Koevermans, directeuren van Feyenoord, balen flink van de maatregelen die de club heeft moeten nemen. Het duo laat weten dat de drastische keuzes voor de Europese duels niet uit de lucht kwamen vallen én noodzaak zijn.

"Je voelt je waardeloos om deze maatregelen te nemen, maar je hebt wel verantwoordelijkheid en vanuit die optiek hebben we deze maatregelen moeten nemen. Maar ik sta hier wel met een heel slecht gevoel", zegt Gudde in gesprek met RTV Rijnmond.

Commercieel directeur Mark Koevermans: "Wij hopen dat onze 32.000 seizoenkaarthouders begrip tonen, omdat het echt niet anders kan. Zeker na de uitspraak van het CAS moeten we maatregelen nemen. We zijn hier zelf ook niet blij mee, maar het kan gewoon niet anders."

Het gaat Feyenoord 500.000 euro per wedstrijd kosten. "Dat kost over de drie groepswedstrijden in De Kuip dus al anderhalf miljoen euro", stelt Koevermans. Gudde: "Dat is nogal wat. Dat geld kunnen we tien keer beter besteden aan de nieuwe trainingsaccommodatie of de jeugdopleiding. Daar hebben we talloze betere bestemmingen voor."