Bosz heeft besluit over Cillessen genomen: 'Dat betekent dat hij nog Ajacied is'

Bosz heeft besluit over Cillessen genomen: 'Dat betekent dat hij nog Ajacied is'

23-08-2016 19:04
7

Ajax-trainer Peter Bosz wilde dinsdag nog niet verklappen wie er onder de lat staat tegen FK Rostov in de return van de laatste voorronde van de Champions League. Jasper Cillessen behoort tot de wedstrijdselectie, maar hij staat voor een transfer naar FC Barcelona.

Tegen Willem II (1-2) werd Cillessen vervangen door André Onana. Ook Diederik Boer zou kunnen keepen tegen Rostov, mocht de Groesbeker niet worden opgesteld. "Dat Cillessen erbij is betekent alleen dat hij nog Ajacied is. Niet per definitie dat hij ook keept", zei Bosz op de persconferentie. "Ik heb wel een beslissing genomen. Dat laat ik vanavond eerst aan de keepers weten."

Na de 1-1 in de Arena moet Ajax op Russische bodem minstens één keer scoren. In welke formatie Bosz zijn ploeg laat starten, wilde hij niet kwijt. Op bezoek bij PAOK Saloniki koos hij verrassend voor een 3-5-2-systeem. "Winnen staat bij ons voorop. Als we de tactiek moeten veranderen om meer kans te maken, dan doen we dat."

Bertrand Traoré ging in op het belang van Champions League-voetbal voor Ajax. "Dat we de Champions League bereiken is enorm belangrijk voor de club en de fans. En ook voor ons als spelers. Ik zal alles geven morgen."