Blind passeert Feyenoorder: Als hij me goed vindt, neemt hij me mee

Blind passeert Feyenoorder: "Als hij me goed vindt, neemt hij me mee"

24-08-2016 15:37
53

Geen Oranje, maar Jong Oranje voor Terence Kongolo. De 22-jarige verdediger van Feyenoord meldt zich volgende week maandag met goede moed bij de ploeg van bondscoach Fred Grim.

Kongolo mocht twee jaar geleden nog mee met Oranje naar het WK in Brazilië, maar Danny Blind nam hem vorige week niet eens op in zijn enorme voorselectie. Linksbenige verdedigers als Patrick van Aanholt, Daley Blind, Mitchell Dijks, Jairo Riedewald en Jetro Willems kregen de voorkeur van de bondscoach.

"Uiteindelijk is het zijn beslissing. Als hij me goed vindt, neemt hij me mee. Maar ik ga niet met de kop omlaag. Ik accepteer het gewoon en focus me op Feyenoord", zegt Kongolo tegen Voetbal International. "Uiteindelijk komt het wel. Dat vertrouwen heb ik. Dat is voor mij het belangrijkste. Als de bondscoach me wel wil, hoor ik het vanzelf."

Kongolo, die met zijn ploeg nog geen doelpunt tegen kreeg dit seizoen, is tevreden over de manier waarop Feyenoord het seizoen is begonnen. "Maar wat ik het mooiste vind, is hoe we strijden. Alleen zo en niet anders ga je kansen maken op prijzen. En ik weet: het zegt nog helemaal niets na drie wedstrijden, maar we liggen wel op koers."

Lees ook: Van Bronckhorst over Oranje-afwezige: "Het liefst heb ik hem bij Oranje"