Blind zaait twijfel: 'Geen uitgemaakte zaak zoals dat wel een tijdje is geweest'

Blind zaait twijfel: 'Geen uitgemaakte zaak zoals dat wel een tijdje is geweest'

26-08-2016 13:18
11

Jasper Cillessen is niet meer zeker van zijn plek onder de Oranje-lat. De nieuwe doelman van FC Barcelona heeft in de definitieve Oranje-selectie die vrijdag bekend werd gemaakt door Danny Blind concurrentie van Jeroen Zoet en Maarten Stekelenburg.

De keeperstrijd ligt helemaal open, zegt Blind min of meer. Oranje neemt het volgende week op tegen Griekenland (oefen) en Zweden (WK-kwalificatie). "Nou...de strijd open. Ik vind dat we meerdere mogelijkheden hebben op dit moment", aldus de bondscoach. "Het is geen uitgemaakte zaak zoals het dat een tijd wel is geweest."

De naar FC Barcelona vertrokken Cillessen was de laatste jaren de eerste keus. "Laat ik voorop stellen dat dat een fantastische transfer is voor die jongen zelf. Als je bij Barcelona terecht kunt, ook nog onder de noemer van een voetballende keeper... Ik kijk weer reikhalzend uit naar of hij genoeg minuten gaat maken.

"Of ik ook zorgen heb? Nee, ik ben prettig verrast door het feit dat Stekelenburg in goeden doen is op een hoog niveau (Everton, red.). En ook Michel Vorm, die nu is afgevallen, doet het goed bij Tottenham Hotspur."

Oranje-aanvoerder
Over de aanvoerdersband bij Oranje heerst ook nog enige twijfel. Wie gaat 'm dragen? Blind is er wel uit. "Maar dat wil ik eerst met de spelersgroep bespreken."