Ik ben zeer blij met deze transfer, Ajax is een fantastische club

"Ik ben zeer blij met deze transfer, Ajax is een fantastische club"

26-08-2016 15:16
14

Tim Krul werd donderdag gepresenteerd als opvolger van Jasper Cillessen onder de Ajax-lat. De 28-jarige doelman, die voor één seizoen wordt gehuurd van Newcastle United, is blij.

"Ik ben zeer blij met deze transfer. Ajax is een fantastische club. Na een lange blessure is het mooi om licht aan het einde van de tunnel te zien. Ik heb hier voor één jaar getekend en kijk ernaar uit om weer te gaan voetballen", vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

Krul zag het niet zitten om in het Championship te keepen. Bovendien wilde Newcastle meewerken aan een tijdelijk vertrek. Krul: "Maar de belangrijkste reden van deze transfer is dat ik weer aan het voetballen wil toekomen. Ook Europees voetbal is voor mij al weer een tijdje geleden en daarnaast wil ik me toch ook weer in de kijker proberen te spelen voor Oranje."

"Als je bij clubs als Ajax speelt dan is het voor de bondscoach toch makkelijker om je aan het werk te zien. Ik heb er niet lang over hoeven nadenken. Ajax is voor mij altijd al een bijzondere club geweest. Ik heb niet veel clubs die voor mij van gelijke waarde of mooier zijn de Newcastle, maar Ajax zit zeker in die categorie. Het is fantastisch om elke week in de Arena te mogen spelen."