Schutterend NAC faalt wéér voor eigen publiek: 'Gisteren wel, vandaag niet'

Schutterend NAC faalt wéér voor eigen publiek: 'Gisteren wel, vandaag niet'

27-08-2016 12:52
13

Opnieuw wist titelkandidaat NAC Breda niet te winnen in het eigen Rat Verlegh Stadion. Na de recente thuisnederlaag tegen MVV bleef de Jupiler League-formatie vrijdagavond op 0-0 steken tegen FC Den Bosch. Routinier Robbie Haemhouts baalt. 

Met name in de eerste helft lukte er tegen de Bosschenaren bijna niets. "Ik denk dat we ondanks het vele balbezit te weinig kansen hebben gecreëerd. Er kwamen te weinig goede ballen vanaf de flanken", vertelde de Belgische aanvoerder na de doelpuntloze remise aan BN DeStem. 

Op het middenveld liep het totaal niet. "Waarom precies weet ik niet, maar feit is dat die motor gisteren op de training nog goed draaide en vandaag dus niet. Ik denk dat we daarom niet kunnen spreken van een structureel probleem."

De verklaring van Haemhouts? "Te laag tempo, te weinig beweging. Het positiespel was best goed, maar de laatste fase was niet goed. Dat lag puur aan ons en niet aan de manier waarop Den Bosch speelde. We vonden de oplossing naar voren niet. Dat lag niet alleen aan het middenveld, maar aan het hele elftal. Je moet elkaar weten te vinden."