Enorme domper voor Braafheid anderhalve week na terugkeer bij FC Utrecht

Enorme domper voor Braafheid anderhalve week na terugkeer bij FC Utrecht

27-08-2016 18:19
3

Opnieuw pech bij FC Utrecht. Na het eerdere wegvallen van Jeff Hardeveld voor twaalf maanden is ook verdediger Edson Braafheid, net teruggekeerd bij de club, voor langere tijd uitgeschakeld.

De 33-jarige verdediger heeft vrijdag tijdens de wedstrijd tegen Vitesse een ruptuur aan zijn achillespees opgelopen. Braafheid moet geopereerd worden en zal lang moeten herstellen. Pas na de operatie kan FC Utrecht zeggen hoe lang dat precies is. Anderhalve week geleden tekende Braafheid zijn contract bij FC Utrecht na een tijd te hebben meegetraind.

"Dit is een hard gelag", zegt Erik ten Hag, trainer en technisch manager, op de website van FC Utrecht, "Het is een klap, natuurlijk voor Edson persoonlijk, want hij keek er naar uit van toegevoegde waarde te zijn voor deze ploeg. Maar ook voor FC Utrecht. Wij verliezen door deze blessure een patron op het veld die de gave heeft om de lijnen uit de zetten en jonge jongens onder de vleugels te nemen. Wij zullen hem op alle vlakken steunen in een voorspoedig herstel." Eerder kreeg FC Utrecht dus ook al slecht nieuws over Jeff Hardeveld.