Van Bronckhorst geniet van jonkie: 'Hij speelde onbevangen, mooi debuut'

Van Bronckhorst geniet van jonkie: 'Hij speelde onbevangen, mooi debuut'

27-08-2016 22:54
8

Giovanni van Bronckhorst is 'heel tevreden' over de eerste vier competitieduels van zijn Feyenoord. De Rotterdammers grootmacht haalde de maximale score: vier gespeeld, twaalf punten. Zaterdagavond werd Excelsior in De Kuip met 4-1 geklopt. 

Met name na de pauze speelde Feyenoord bij vlagen prima voetbal tegen de stadgenoot. Bij rust stond het nog 1-1. "Tijdens de rust heb ik tegen mijn spelers niets gezegd over de eerste helft. In plaats daarvan heb ik opdracht gegeven om na rust het tempo op te schroeven en Excelsior onder druk te houden. Dat hebben de jongens vooral in de eerste twintig minuten van de tweede helft uitstekend gedaan", beschouwt Van Bronckhorst na op de website van zijn club. "Positief dat we met drie goals in korte tijd het duel direct beslisten. Steven Berghuis schoot fantastisch binnen."

"De jongens die vandaag invielen hebben een belangrijke rol gespeeld in ons spel van de tweede helft. Jan-Arie van der Heijden deed het erg goed en gaf een fantastische pass op Dirk Kuyt, die zo zijn tweede kon maken", vervolgt de trainer. 

"Michiel Kramer was een paar keer dichtbij een doelpunt, terwijl ik Mo El Hankouri ook graag een kans wilde geven. Hij doet het goed op de trainingen en wordt steeds sterker. Mo speelde onbevangen en kan terugkijken op een mooi debuut."

Lees ook: Swingend Feyenoord maakt er drie in zes minuten en blijft winnen