Gemor rond Ajax bereikt Overmars: 'Na twee nederlagen in een crisis'

Gemor rond Ajax bereikt Overmars: 'Na twee nederlagen in een crisis'

28-08-2016 15:08
23

De druk neemt toe op Ajax en Marc Overmars merkt dat als geen ander. De directeur spelersbeleid van de Amsterdammers weet dat het crisis is na twee nederlagen en liet dat in aanloop naar het duel met Go Ahead Eagles weten.

"Ik proef en lees het gemor ook wel. Maar dat is ook de tijd waarin we leven. Om de tien of vijftien minuten moet er nieuws zijn op internet en in kranten. Wij hebben het vertrouwen en de rust in de club", verzekert Overmars in gesprek met de NOS. "Natuurlijk kijken we wat er beter kan, maar ik heb uiteindelijk wel een goed gevoel."

Voor Nederlandse clubs is het lastig om bij te blijven in Europa, zo blijkt. "We zitten nu in een dipje, dat kan je niet ontkennen na Rostov. Je mag niet verliezen bij Ajax en als je twee keer achter elkaar verliest, dan zit je in een crisis", stelt Overmars, die tot slot wordt geconfronteerd met het aankoopbeleid van PSV, dat wel ervaren spelers kan halen. "Dat hebben ze hartstikke goed gedaan. Soms zit het mee met het aantrekken van spelers."