'KNVB breekt met Van Oostveen: directeur ligt steeds meer onder vuur'

'KNVB breekt met Van Oostveen: directeur ligt steeds meer onder vuur'

29-08-2016 06:29
63

Bert van Oostveen en de KNVB gaan deze week uit elkaar, zo meldt het Algemeen Dagblad. De directeur betaald voetbal ligt al langere tijd onder vuur en is belangrijke taken verloren na de komst van technisch directeur Hans van Breukelen.

De verwachting is dat de KNVB deze week communiceert over de breuk met Van Oostveen, die na de komst van Van Breukelen niet meer verantwoordelijk is voor de technische zaken rond Oranje. Zowel intern als extern ligt Van Oostveen onder vuur, weet het AD. De kritiek kwam vooral voort uit de aanstellingen van de bondscoaches. Onder de huidige bondscoach Danny Blind faalde Oranje in de EK-kwalificatiereeks.

Ook onder diens voorganger Guus Hiddink liep het niet voorspoedig, maar Van Oostveen bleef aanvankelijk gewoon zitten. Wel werd Van Breukelen aangetrokken om de technische taken rond het Nederlands elftal op zich te nemen. Hij moet nu al op zoek naar een vervanger voor Dick Advocaat, die als assistent-bondscoach vertrok. Ruud Gullit kwam niet als opvolger.

Overigens zijn de zaken rond Oranje niet de enige kritiekpunten wat betreft Van Oostveen. De zaak-FC Twente werd ook behandeld onder zijn regie.