Ziyech: 'Ik kijk niet zozeer naar de club, geld interesseert me al helemaal niets'

Ziyech: 'Ik kijk niet zozeer naar de club, geld interesseert me al helemaal niets'

31-08-2016 06:58
19

Dat Ajax zich pas na de vernedering tegen FK Rostov in de voorrondes van de Champions League voor Hakim Ziyech meldde, deert de 23-jarige spelmaker niet. Hij prefereerde een overstap naar Ajax boven een buitenlandse transfer.

Ook AS Roma, Internazionale, Southampton en Swansea City waren in de markt voor Ziyech, die toehapte toen Ajax contact zocht. "Met trainer Peter Bosz had ik een enorme klik. Toen ik het stadion uitliep, wist ik: hier wil ik tekenen. Het gevoel dat een trainer mij geeft, is voor mij leidend. Ik kijk niet zozeer naar de club, geld interesseert me al helemaal niets", zegt de middenvelder in de Volkskrant.

"Een goede start bij een nieuwe club is superbelangrijk. Daarin speelt een coach een grote rol", vervolgt Ziyech, die voor elf miljoen euro overkwam van FC Twente. "Hij heeft me geen garanties gegeven, maar wel een goed gevoel. En Ajax staat natuurlijk voor aanvallend voetbal. Mijn doel is en blijft een internationale topclub. De route via Ajax lijkt me perfect. Maar eerst wil ik in Amsterdam natuurlijk wat laten zien."

Het feit dat veel leeftijdsgenoten al voor het buitenland kiezen, wuift de Marokkaan weg. "En ze komen daar vaak op de bank en dan weer pijlsnel terug naar Nederland. Als een boomerang. Ik moet veel spelen op deze leeftijd. Nog veel meer naam maken."