Update: Bel Hassani definitief naar AZ: meerjarig contract getekend

Update: Bel Hassani definitief naar AZ: meerjarig contract getekend

31-08-2016 17:18
14

Iliass Bel Hassani vertrekt naar AZ, melden RTV Oost en TC/Tubantia. De Alkmaarders nemen de aanvallende middenvelder over van Heracles Almelo. Hij is nu in Alkmaar en de presentatie zal snel volgen.

Heracles heeft de transfer inmiddels bevestigd tegenover FOX Sports. De clubs zelf hebben nog geen berichten gedeeld over de deal. Het is ook niet bekend hoeveel AZ overmaakt naar de Almeloërs. In de tussentijd is AZ-spelmaker Markus Henriksen druk bezig met een deal. Zijn transfer naar Hull City kan afketsen omdat Hull de aanvallende middenvelder Abel Hernandez nog niet heeft verkocht.

Voor de transfer van Bel Hassani maakt die transfer mogelijk dus niet meer uit; hij verkast sowieso naar Alkmaar. Het was de wens van de smaakmaker om een stap binnen Nederland te maken, ook al kon Bel Hassani ook naar het Italiaanse Pescara en het Turkse Rizespor. 

Update 17.18 uur: AZ heeft de transfer van Bel Hassani bevestigd via Twitter. Hij tekent voor vijf seizoenen in Alkmaar. Ook Heracles heeft de deal via de officiële kanalen bevestigd en feliciteert de spelmaker van harte met zijn overstap