Ajax levert Europa League-selectie in: negen spelers op de B-lijst

Ajax levert Europa League-selectie in: negen spelers op de B-lijst

03-09-2016 08:01
7

Ajax heeft de voltallige Europa League-selectie ingeleverd bij de UEFA. De Amsterdammers hebben negen spelers op de B-lijst gezet van de selectie die in totaal 29 man sterk is.

De UEFA stelt als voorwaarde voor een Europa League-selectie van Ajax dat deze maximaal 25 spelers voor de A-lijst bevat. Van de selectie moeten minimaal acht spelers in Nederland zijn opgeleid en minimaal vier bij Ajax zelf. Aan deze regels kan Ajax zich makkelijk houden, gezien de vele talenten die op De Toekomst zijn opgeleid.

Negen spelers zijn op de B-lijst geplaatst, waaronder Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Anwar El Ghazi, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Op die manier creëert Ajax op de A-lijst meer ruimte voor niet zelfopgeleide spelers. Overigens kan Ajax nog tot 24 uur voor een wedstrijd wisselen op de B-lijst.

Doel: Tim Krul, André Onana, Diederik Boer

Verdediging: Kenny Tete *, Joël Veltman, Jaïro Riedewald *, Davinson Sanchez, Heiko Westermann, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Matthijs de Ligt *, Deyovaisio Zeefuik *

Middenveld: Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven, Davy Klaassen, Amin Younes, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Nemanja Gudelj, Donny van de Beek *, Abdelhak Nouri *, Thulani Serero, Carel Eiting

Aanval: Anwar El Ghazi *, Bertrand Traoré, Vaclav Cerny *, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg