Krul: Ongelooflijk, ze hebben acht, negen weken de tijd om alles af te ronden

Krul: "Ongelooflijk, ze hebben acht, negen weken de tijd om alles af te ronden"

03-09-2016 17:30
16

Tim Krul kijkt ieder jaar weer met verbazing naar de laatste dag van de transfermarkt, wanneer clubs in alle paniek nog transfers moeten afronden. Zelf regelde de door Ajax gehuurde doelman van Newcastle United zijn zaakjes deze transferzomer ruim voor de deadline. 

"Ik snap dat ook nooit. De laatste dag. Gaan mensen naar de ene stad, en uiteindelijk toch weer naar de andere. Ongelooflijk", zegt Krul tegen Ajax TV. "Ze hebben acht, negen weken de tijd om alles af te ronden. Ik denk dat mensen op die laatste dag toch die groene knop moeten indrukken." De meest opvallende deadlinetransfer vond Krul die van zijn ploeggenoot bij Newcastle Moussa Sissoko, die naar Tottenham Hotspur trok. "In het laatste uur geloof ik. Hij dacht zelf dat-ie naar Italië zou gaan, dat zei-ie vorige week nog tegen me. En nu is hij in Londen."

Ziyech
Ajax was zelf ook nog actief richting het einde van de transferperiode door Hakim Ziyech te strikken. "Ik kende hem al, heb veel van hem gezien. Een fantastische speler die afgelopen jaar een zeer hoog niveau in de Eredivisie heeft gehaald. Ik ben blij dat hij erbij is gekomen. Op papier hebben we veel talentvolle jongens en dat je dan zo'n speler erbij kan halen die zich in de Eredivisie heeft bewezen als een van de beste, zo niet de beste speler, dan is dat alleen maar mooi."

Krul denkt niet dat Ziyech onder de druk gaat bezwijken. "Tuurlijk kan hij die druk aan. als je al twee, drie jaar bijna elke week laat zien dat je bepalend bent, dan helpt een club als Ajax alleen maar. Hij heeft vertrouwen en dat past wel bij Ajax", aldus de doelman.