'Real Madrid wil Italiaans wonderkind (17) zo snel mogelijk naar Spanje halen'

'Real Madrid wil Italiaans wonderkind (17) zo snel mogelijk naar Spanje halen'

03-09-2016 23:20
9

Real Madrid heeft het oog laten vallen op tienersensatie Gianluigi Donnarumma (AC Milan). De Spaanse krant Sport meldt dat dit weekeinde. De pas zeventienjarige Donnarumma maakte donderdag zijn debuut onder de lat van de nationale ploeg van Italië. 

Het gaat sinds oktober 2015 héél hard met de piepjonge goalie. Donnarumma is inmiddels de vaste keeper van gevallen grootmacht Milan en lijkt de natuurlijk opvolger te zijn van levende legende Gigi Buffon. 

Real Madrid-preses Florentino Pérez is onder de indruk van het Italiaanse wonderkind. Hij wil Donnarumma graag zo snel mogelijk naar de Spaanse hoofdstad halen. Daar moet de sluitpost eerst tweede keeper worden achter Keylor Navas en binnen enkele jaren uitgroeien tot de nummer één van De Koninklijke. 

Of Zinedine Zidane zich helemaal kan vinden in het plannetje van Pérez, is volgens Sport overigens nog maar de vraag. Ook Luca Zidane - inderdaad de zoon van de Franse trainer - staat hoog aangeschreven. De achttienjarige keeper speelt momenteel in de jeugdopleiding van de Spaanse grootmacht.