De Jong baalt: Ze staan met vijf man op het veld, dat moet je gewoon zien

De Jong baalt: "Ze staan met vijf man op het veld, dat moet je gewoon zien"

13-09-2016 22:57
17

PSV was dinsdagavond tegen Atlético Madrid niet de mindere partij, maar stond na afloop toch met lege handen. Aanvoerder Luuk de Jong wijt de nederlaag aan het nalaten om te scoren én aan arbiter Martin Atkinson.

"Er had meer ingezeten", vertelde De Jong voor de camera van Veronica. "Atlético is een zeer sterke ploeg. In de eerste helft hadden we een honderd procent penalty moeten krijgen. Dan wordt er ook nog een goal afgekeurd, je hebt de scheids zeker niet mee."

"Atlético is zeer moeilijk van de bal af te krijgen, maar we waren vandaag zeker niet minder. Vooral in de slotfase hebben we veel kansen gekregen, eigenlijk hadden we het alleen aan het begin van de tweede helft lastig."

"In de eerste helft moet je op 1-0 komen. Dan hebben we nog die afgekeurde goal. Waarom eigenlijk? Dat vraag ik me ook af", vervolgde de aanvoerder. Ook dat hij (Diego Godin, red.) de bal met zijn hand wegslaat bij mij, dat was ook een penalty. Ze staan met vijf man op het veld, dat moet je gewoon zien."

Ondanks het feit dat PSV met lege handen staat, blijft De Jong positief over de kansen in het kampioenenbal. "We gooien de handdoek zeker niet in de ring, er zijn nog genoeg mogelijkheden."