AZ-verdediger wil 'mooi avontuur': 'Ik wil iets winnen in mijn laatste jaar hier'

AZ-verdediger wil 'mooi avontuur': 'Ik wil iets winnen in mijn laatste jaar hier'

17-09-2016 10:36
6

Mattias Johansson hoopte voor de zomerstop op een nieuw avontuur, maar een interessante aanbieding bleef uit. De 24-jarige Zweed richt zich daarom de komende maanden nog op AZ.

Johansson ziet dat zeker niet als straf. "Ik heb het gevoel dat ik hier mezelf kan zijn. Na vijf jaar is dat misschien ook wel normaal. Iedereen is heel open en geïnteresseerd in elkaar. Ik ben blij om hier te zijn", aldus de rechtsback tegen AZ TV. "Ik wilde een mooi avontuur, naar een goede competitie. Maar de clubs waar ik naartoe wilde, kwamen niet."

"Ik ga niet alleen voor het geld", vervolgt Johansson. "Ik heb het gevoel dat ik nog genoeg kan laten zien bij AZ. Nu heb ik nog een paar maanden om te laten zien dat ik klaar ben voor een topcompetitie." De vleugelverdediger steekt zijn ambitie in wat hoogstwaarschijnlijk dus zijn laatste jaar in Alkmaar is niet onder stoelen of banken.

"We moeten realiseren hoe goed we kunnen zijn", aldus Johansson. "Ik wil iets winnen in mijn laatste jaar bij AZ. De beker, Europa League of competitie maakt mij niet uit."