Nouri in extase na droomdebuut: 'Dan had ik hem een tientje moeten geven'

Nouri in extase na droomdebuut: 'Dan had ik hem een tientje moeten geven'

21-09-2016 23:08
12

Abdelhak 'Appie' Nouri stond een halfuur na het laatste fluitsignaal bij Ajax - Willem II (5-0) nog altijd te genieten. Niet alleen maakte de jonge middenvelder woensdagavond zijn debuut, ook luisterde de stilist zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Ajax direct op met een doelpunt. 

In de slotfase van de wedstrijd gunde Lasse Schöne de invaller een vrije trap. Nouri schoot raak achter Willem II-keeper Kostas Lamprou, maar niet voordat hij de Deen netjes om toestemming had gevraagd. "Je mag hem nemen, alleen als je scoort. Als ik niet zo zou scoren, zou ik hem een tientje moeten geven", vertelde het negentienjarige talent na afloop aan FOX Sports. 

"Ik vond het een fantastische dag, om alles te mogen meemaken vandaag", aldus Nouri. Zijn naam werd in de tweede helft gescandeerd door veel Ajax-supporters. "Het was schitterend. Ik moet straks even bedenken hoe ik mijn moeder ga groeten. Van binnen ging het helemaal bonken. Als ze je naam zo hard gaan schreeuwen... Dat is niet te beschrijven."