Wenger over 'Mourinho-dreigement': Zal dat boek zeker niet gaan lezen

Wenger over 'Mourinho-dreigement': "Zal dat boek zeker niet gaan lezen"

23-09-2016 15:43
7

Arsenal-manager Arsene Wenger gaat het boek over José Mourinho niet lezen. In de Britse pers lekte vrijdag een deel van het boek uit, waarin staat dat Mourinho over Wenger zou hebben gezegd: 'I will break his face'.

Zaterdag speelt Wenger met Arsenal tegen Chelsea, de oude club van Mourinho. "Kijk, ik heb het boek niet gelezen en ik zal het zeker niet doen", zegt de Fransman in een reactie op de publicatie over zijn eeuwige rivaal. "Ik praat over voetbal en niets anders. Ik ben niet in een destructieve modus, nooit. Ik ben meer constructief. Ik kan er niet op reageren omdat ik gefocust ben op de wedstrijd van zaterdag."

Zonder Mourinho heeft de wedstrijd tegen Wenger geen andere lading voor Wenger. "Niet echt. Om eerlijk te zijn is dit altijd gewoon een grote wedstrijd geweest. De persoonlijke rivaliteit zat nooit in mijn hoofd."

Vorig jaar werd Per Mertesacker in het duel met Chelsea met rood van het veld afgestuurd na een incident met Diego Costa. Wenger adviseert zijn spelers hoe ze met Costa om moeten gaan. "We moeten koelbloedig zijn, gewoon op de wedstrijd letten en niet reageren. We moeten zijn kwaliteiten elimineren, binnen de regels van het voetbal."