'We hadden die kunnen pakken in Heerenveen, in Zwolle en in feite tegen PSV al'

'We hadden die kunnen pakken in Heerenveen, in Zwolle en in feite tegen PSV al'

23-09-2016 18:11
10

FC Utrecht krijgt weinig tijd om na te genieten van de overwinning op FC Twente in de eerste ronde van de KNVB Beker (1-3). Aanstaande zondag komt Sparta Rotterdam op bezoek in De Galgenwaard. 

"Hier hikten we tegenaan", doelt Ten Hag op de clubwebsite op de eerste zege van het seizoen. "We hadden die kunnen pakken in Heerenveen, in Zwolle tegen PEC en in feite tegen PSV al. Dat lukte telkens net niet, gisteravond in Enschede slaagden we er wél in." 

FC Utrecht had die bevestiging nodig, stelt Ten Hag. "Gisteravond zag ik goede aanzetten in de manier van spelen. De juiste scherpte was aanwezig. Dat kwam tot uiting bij de goal, de 1-2. Scherpte is een containerbegrip. Maar dát, die situatie, dát is scherpte. Het moment herkennen. Dat is gogme."

Uiteindelijk gooie Richairo Zivkovic het duel in het slot door de 1-3 te maken met de inmiddels bekende sprint. "Het is goed dat hij er twee maakt. Die eerste treffer was wat fortuinlijk, maar zijn loopactie was goed. Daarmee dwing je het geluk af."

Dat geluk heeft FC Utrecht zondag weer nodig. "We hebben in de wedstrijd van gisteren een stap gemaakt. Die moeten we uitbreiden. De krachten die in de ploeg vrijkwamen in het duel met FC Twente, moeten elke wedstrijd aanwezig zijn. We hebben nog te weinig punten, te weinig rendement. De eerste driepunter van het seizoen, die moeten we pakken."