PSV helpt Van Breukelen: 'In overleg met Cocu en Gerbrands toegestemd'

PSV helpt Van Breukelen: 'In overleg met Cocu en Gerbrands toegestemd'

24-09-2016 08:22
1

Art Langeler moet Jong Oranje door de EK-kwalificatie voor het toernooi in 2017 zien te leiden. Ondertussen combineert hij zijn werkzaamheden met die bij PSV als hoofd jeugdopleidingen. Maar hoe ziet zijn toekomst eruit na de kwalificatiereeks?

"Daar is niet over gesproken en dat is op dit moment niet aan de orde", zegt Marcel Brands, technisch manager van PSV, tegen De Telegraaf. Hans van Breukelen, die technisch directeur is van de KNVB, vroeg de Eindhovenaren of de bond een beroep mocht doen op Langeler. De KNVB was op zoek naar een nieuwe bondscoach van Jong Oranje, omdat Fred Grim doorgeschoven is als assistent van Danny Blind.

"We wilden de KNVB hierin steunen en hebben in overleg met Phillip Cocu en Toon Gerbrands toegestemd", geeft Brands aan. "Hij heeft hier ook een contract tot het einde van het seizoen. Binnenkort hebben we een gesprek met Art om ook over zijn aflopende contract van gedachten te wisselen. Dat staat los van deze vraag van de KNVB en los van de vraag of Art na dit seizoen bij ons blijft of weggaat."