Slap FC Groningen kan topweek geen vervolg geven tegen Heracles Almelo

Slap FC Groningen kan topweek geen vervolg geven tegen Heracles Almelo

24-09-2016 20:19
8

FC Groningen wacht nog altijd op z'n eerste thuiszege van het seizoen. Tegen Heracles Almelo kwam de formatie van trainer Ernest Faber niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. 

Afgelopen week boekte Groningen zeges op FC Utrecht (1-5) en Capelle (0-4) en dat zorgde voor het nodige zelfvertrouwen bij de nummer twaalf van de ranglijst. Tegen Heracles viel het zaterdagavond echter tegen. Voor de pauze creëerde Groningen geen enkele uitgespeelde kans in eigen huis. Datzelfde was het geval bij de ploeg van John Stegeman. 

Na de rust was Heracles dichtbij de openingstreffer. Eerst schoot Brandley Kuwas rakelings langs, kort daarna combineerde de aanvaller met Peter van Ooijen en had laatstgenoemde dé kans op de 0-1. Ook Samuel Armenteros en Brahim Darri hadden het vizier niet op scherp staan. Heracles-goalie Bram Castro moest in actie komen bij inzetten van Oussama Idrissi en Bryan Linssen. Saai was het niet, maar het bleef gelijk. 

Na de puntendeling blijven Groningen en Heracles op gelijke hoogte steken op de ranglijst. Beide clubs hebben nu zes punten behaald in zeven competitieduels. Het doelsaldo van de gasten is iets beter.