Real Madrid morst óók tegen Las Palmas en ziet Barcelona verder inlopen

Real Madrid morst óók tegen Las Palmas en ziet Barcelona verder inlopen

24-09-2016 22:50
8

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd heeft Real Madrid punten laten liggen in de Primera Division. De formatie van trainer Zinedine Zidane speelde zaterdagavond met 2-2 gelijk bij Las Palmas. Eerder deze week snoepte Villarreal (1-1) een punt af van de Spaanse grootmacht. 

Op Gran Canaria opende middenvelder Marcos Asensio na een halfuur de score. Een schot van vleugelverdediger Nacho werd in eerste instantie nog gekeerd, maar de Spaans-Nederlandse middenvelder was er snel bij om af te ronden. Voor de pauze werd het gelijk: Las Palmas-uitblinker Tana schoot knap raak. 

Real Madrid domineerde na de pauze. In totaal deed De Koninklijke liefst 27 doelpogingen. Toch werd er nog maar één keer gescoord door de gasten. Karim Benzema tekende in de 67e minuut met een volley voor de 1-2. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kwam de thuisploeg tóch nog langszij. Na het scrimmage voor het Real-doel gleed Sergio Araujo de gelijkmaker binnen.

Eerder op de avond won FC Barcelona met 5-0 bij Sporting Gijon. Real heeft nu veertien punten uit zes competitieduels, Barça staat op dertien uit zes.