Van den Brom gefrustreerd: 'Het was gemakzucht, jongens denken: 't is wel goed zo'

Van den Brom gefrustreerd: 'Het was gemakzucht, jongens denken: 't is wel goed zo'

25-09-2016 07:01
2

AZ-trainer John van den Brom was boos op zijn ploeg na het 2-2 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. De Alkmaarders gaven in eigen huis een 2-0 voorsprong weg.

"Spelers kregen het gevoel dat we er al waren", foeterde Van den Brom na afloop tegen FOX Sports. "Het was gemakzucht. Jongens denken: het is wel goed zo, met 2-0. Dat kan echt niet, helemaal als je een uur lang zo goed speelt. Dit is doodzonde." Met de bekerwedstrijd van deze week had het volgens de coach niets te maken. "Hou op. Ze zijn fit genoeg, want na de 2-2 konden ze er wél weer voor gaan."

Van den Brom wijt de nederlaag van zijn ploeg vooral aan het laatste halfuur. "Ik heb een uur attractief voetbal gezien. Na de 2-0 gaat het eigenlijk mis", zegt de coach tegen NH. "Het werd een groot veld. Het was wachten op de gelijkmaker. Zij gaan de lange bal hanteren. En dan krijg je een paar minuten voor het einde de 2-2 tegen. Dat is zuur."

"Je moet doordrukken en niet de bekende twee gedachten uitvoeren. De verdediging gaat naar achter en de voorhoede naar voren. Zij worden geholpen door de 2-1 en dat geeft hen ook vertrouwen. Wij hadden het beter kunnen doen door compact te blijven en druk te houden."