In het kort: Milan en Fiorentina gelijk, nieuwe trainer voor Hamburger SV

25-09-2016 23:02
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Milan en Fiorentina gelijk
AC Milan en Fiorentina hebben zondagavond de punten gedeeld in Florence. In een heetgebakerde wedstrijd tussen de twee subtoppers werd het 0-0. Josip Ilicic was de schlemiel van de avond, door in de eerste helft een strafschop op de paal te schieten. Milan claimde in de dying seconds ook recht te hebben op een strafschop, maar een overtreding op spits Luiz Adriano werd niet als zodanig beoordeeld. Bij Fiorentina bleef Kevin Diks negentig minuten op de bank.

Nieuwe trainer HSV
Hamburger SV heeft amper elf uur na het ontslag van Bruno Labbadia een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Markus Gisdol gaat aan de slag bij de nummer zestien van de Bundesliga. De 47-jarige Duitser heeft een contract tot het einde van het seizoen ondertekend. Hij was eerder werkzaam als trainer bij Hoffenheim, waar hij vorig jaar oktober moest plaatsmaken voor Huub Stevens.

AZ-opponent Zenit speelt slechte generale
Zenit Sint-Petersburg heeft zondag in de competitie punten gemorst. Tegen Anzhi Makhachkala bleef de Russische topploeg steken op een gelijkspel (2-2). Zenit is donderdag in eigen huis de tegenstander van AZ in de poulefase. De nummer drie van Rusland gaf een 2-0 voorsprong weg na beide doelpunten van Artem Dzjoeba.

Van der Vaart maakt eerste goal bij Midtjylland
Rafael van der Vaart heeft zondag zijn eerste doelpunt voor FC Midtjylland gemaakt. Tegen AC Horsens maakte de 32-jarige middenvelder de 2-2. Dat bleek de opmaat voor de 5-2 zege. Het was voor hem zijn eerste competitiedoelpunt sinds 4 februari 2015, toen Van der Vaart scoorde voor Hamburger SV.

Atletico-tweetal raakt geblesseerd
Atletico Madrid moet het voorlopig stellen zonder middenvelder Augusto Fernandez en verdediger José Gimenez. Het tweetal raakte zondagmiddag geblesseerd. Fernandez scheurde tijdens de wedstrijd de kruisbanden van zijn rechterknie af en is zodoende lang uit de roulatie. Gimenez liep een spierblessure op. Het is nog onbekend hoe lang Gimenez buitenspel staat en dus ook of hij in de Champions League tegen PSV inzetbaar is.

De Bruyne weken uit de roulatie
Slecht nieuws voor Manchester City en België: Kevin De Bruyne is circa vier weken uit de roulatie. Zaterdagmiddag viel de aanvallende middenvelder geblesseerd uit tijdens het uitduel met Swansea City. De blessure van De Bruyne betekent niet alleen dat hij onder meer de clash met Tottenham Hotspur van aanstaande zondag mist. Ook de WK-kwalificatieduels met Bosnië en Gibraltar gaan aan zijn neus voorbij.

Schalke 04 verliest in Hoffenheim
Er komt maar geen einde aan de desastreuze competitiestart van Schalke 04. Ook het vijfde Bundesliga-duel van het seizoen werd zondagmiddag verloren. TSG Hoffenheim was met 2-1 te sterk. Eric Choupo-Moting zette Schalke nog wel op voorsprong in de vierde, maar al voor rust was de ommekeer compleet. Andrej Kramaric en Lukas Rupp scoorden. Het is voor het eerst in de clubhistorie dat Schalke de eerste vijf competitieduels verliest.

Roma verliest, mijlpaal Totti
Francesco Totti wordt dinsdag 40 jaar, maar voetbalt nog altijd. Zondag maakte hij vanaf de stip zijn 250e (!) goal in de Serie A, tien minuten nadat hij in de rust was ingevallen voor AS Roma. De nederlaag kon de Roma-legende daarmee niet voorkomen: Torino won met 3-1 door goals van Iago Falque (2) en Andrea Belotti. Kevin Strootman speelde negentig minuten mee bij Roma.