FC Twente trekt zege over de streep ondanks scheidsrechterlijke dwaling

25-09-2016 16:23
13

FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse zondag met minimaal verschil gewonnen: 2-1. De Tukkers kwamen op voorsprong via Enes Ünal, waarna Bersant Celina het duel in de 85e minuut besliste. In blessuretijd deed Lewis Baker op schitterende wijze iets terug.

Meest besproken moment van de wedstrijd was evenwel een afgekeurde goal van Twente kort voor rust. Yaw Yeboah leek er 2-0 van te maken, maar werd wonderbaarlijk genoeg teruggefloten vanwege een overtreding. De Tukkers deden hun beklag bij scheidsrechter Jeroen Manschot, maar die was niet te vermurwen.

De openingstreffer stond toen al enige tijd op het scorebord. Enes Ünal was opnieuw het goudhaantje door de bal uiterst beheerst in de hoek te schuiven na een goede actie van linksback Dejan Trajkovski. Twente gunde Vitesse verder veelal het initiatief en trok zich terug op eigen helft. Daar kwam de thuisploeg evenwel zelden in de problemen. De Arnhemmers toonden opnieuw aan moeite te hebben met scoren.

Twente ging dat een stuk minder moeilijk af. Celina, net als Ünal gehuurd van Manchester City, zorgde voor de beslissing met een laag schot in de verre hoek. Het slotakkoord kwam op naam van Lewis Baker, de van Chelsea gehuurde middenvelder die Nick Marsman passeerde met een schitterend zwabberschot.

Door de winst is FC Twente nu de nummer zes van de Eredivisie met twaalf punten uit zeven wedstrijden. Het passeert Vitesse op de ranglijst, dat zevende is met tien punten.