Update: Blunderende Manschot kwam in rust excuses aanbieden in kleedkamer

Update: Blunderende Manschot kwam in rust excuses aanbieden in kleedkamer

25-09-2016 17:09
11

FC Twente was Vitesse zondagmiddag met 2-1 de baas. Daarmee bleef een arbitrale misser zonder gevolgen voor de Tukkers, die een goal van Yaw Yeboah onterecht zagen worden afgekeurd.

Scheidsrechter Jeroen Manschot werd getrakteerd op een striemend fluitconcert, nadat hij Yeboah om onduidelijke reden had teruggefloten vanwege een overtreding. Volgens FOX Sports bezocht Manschot tijdens de rust van het duel in de Grolsch Veste de kleedkamer van de thuisploeg. Wat hij daar precies heeft verteld, is niet duidelijk.

Gertjan Verbeek begreep niets van de beslissing van Manschot. "In eerste instantie dacht ik dat het om een handsbal ging en dat hij hem met de hand meenam. Maar nu we het in de herhaling terug hebben gezien kan ik mij niet voorstellen waarom hij afgekeurd is", aldus Verbeek tegen FOX Sports. "Een handsbal is het zeker niet en ik zie hier ook geen overtreding."

De fout leek juist gemaakt te worden door Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel. "Hij verkijkt zich op de bal en hij gaat eronder door, er gebeurt niets. Ik bedoel, hij probeert zelfs Yeboah nog tegen te houden met zijn arm, dus als er iemand een overtreding maakt is het wel Van der Werff."

Update 17.09 uur: Manschot heeft in de pauze van Twente-Vitesse zijn excuses aangeboden in de kleedkamer van de thuisploeg. Dat vertelde trainer René Hake na afloop aan FOX Sports. "Hij kwam zeggen dat-ie hem niet had moeten afkeuren. Daar bood hij z'n excuses voor aan. Je wordt er niet minder boos van op dat moment, maar je hebt er nu eenmaal mee te maken."