Zuinig Atlético Madrid is maat te groot voor 'gele' Babel en Deportivo

25-09-2016 18:14

Ryan Babel heeft ook zijn tweede wedstrijd als speler van Deportivo La Coruña afgesloten met een nederlaag. Atlético Madrid was zondag met 1-0 te sterk.

Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, had Deportivo geen enkel recht op een punt in het Estadio Vicente Calderon. Atlético was van minuut één tot minuut negentig de baas in eigen huis, maar kwam uiteindelijk niet verder dan één doelpunt.

Antonio Griezmann maakte in de zeventigste minuut de 1-0 voor Atlético, dat vervolgens ook niet meer in de problemen kwam. Zes minuten na de enige en dus winnende treffer van Griezmann kwam Babel in het veld. In het kwartier dat de Nederlandse nieuweling mocht meedoen, kwam hij niet in het stuk voor. Wel kreeg Babel een gele kaart.

Atlético voegt zich door de zege weer bij de kopgroep in de Primera División. Die bestaat net als de voorgaande jaren verder uit FC Barcelona en koploper Real Madrid. Deportivo staat vijftiende met vijf punten uit zes wedstrijden. Domper op de Atlético-zege was overigens het uitvallen van Augusto Fernandez en José Gimenez.