VP's Elftal van de Week: Ajax levert vier spelers, ook Feyenoord en PSV

VP's Elftal van de Week: Ajax levert vier spelers, ook Feyenoord en PSV

26-09-2016 10:00
11

In een weekend waarin Feyenoord, PSV en Ajax wonnen, leveren de de drie topclubs ook de meeste spelers voor VP's Elftal van de Week. Eén keer Feyenoord, vier keer Ajax en één keer PSV.

Kostas Lamprou (Willem II)
Het is vaak alles of niets bij Lamprou en zaterdagavond was het alles. Met een 0-0 gelijkspel tussen Willem II en NEC kan de Griekse doelman terugkijken op een goed weekend.

Davinson Sanchez (Ajax)
Ajax en standaardsituaties: het is opeens een uitstekend huwelijk. Sanchez profiteert daar volop van, met twee doelpunten tegen PEC. De verdediger blinkt bovendien uit in verdedigend werk.

Hans Hateboer (FC Groningen)
Groningen en Heracles scoorden zaterdag niet, maar dat kwam zéker niet door Hateboer. De verdediger maakte indruk met zijn rushes langs de zijlijn. Zag zijn tomeloze inzet alleen niet beloond worden.

Justin Hoogma (Heracles Almelo)
Blinkt wekelijks uit bij Heracles – en dat is knap als je bedenkt dat hij pas achttien jaar oud is en op tien Eredivisie-wedstrijden staat. Eentje om in de gaten te houden.

Sander Duits (Go Ahead Eagles)
Door zijn doelpunt ging Go Ahead weer geloven in een resultaat tegen AZ. Duits loopt al jaren mee in de Eredivisie (en Jupiler League), maar is als goede wijn: hij wordt met de jaren beter.

Stijn Schaars (sc Heerenveen)
De routinier heeft een metamorfose ondergaan sinds zijn overstap van PSV naar Heerenveen. Een oase van rust aan de bal en een verlengstuk van trainer Jurgen Streppel in het veld.

Hakim Ziyech (Ajax)
Bij vier doelpunten direct betrokken en verantwoordelijk voor drie assists. Ziyech ís er. De Ajax-aankoop wil aan de bal soms nog wat te veel, maar zijn rendement is geweldig.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Misschien wel de meest onderschatte speler van de Eredivisie. Toornstra was ook tegen Roda JC weer goed op dreef. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij zijn basisplaats verliest als Eljero Elia weer fit is.

Bertrand Traoré (Ajax)
Ook Traoré is wakker in Amsterdam. Als de van Chelsea gehuurde dribbelaar aan de bal komt, gebeurt er wat. In de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle goed voor één doelpunt.

Kasper Dolberg (Ajax)
Lijkt de komende weken verzekerd van een vaste plek in de spits van Ajax – en dat is knap voor een achttienjarige. Tegen PEC twee keer trefzeker, onder meer met een enorme pegel onderkant lat.

Luciano Narsingh (PSV)
Is vaak een rechtsbuiten met zestienmeter-allergie, maar op bezoek bij Excelsior was daar niets van te merken. Narsingh was met een doelpunt en assist belangrijk voor PSV.