Verschil met Feyenoord: Bij Ajax kunnen wel eerder scheurtjes ontstaan

Verschil met Feyenoord: "Bij Ajax kunnen wel eerder scheurtjes ontstaan"

26-09-2016 13:21
34

Feyenoord is vooralsnog niet te stuiten in de Eredivisie. De equipe van Giovanni van Bronckhorst voert zonder puntenverlies de Eredivisie-ranglijst aan. Ook bij Studio Voetbal is de ijzersterke start onderwerp van gesprek.

"Het elftal staat", concludeert AZ-trainer John van den Brom. "En de spits (Nicolai Jörgensen, red.) doet het goed. Lekker om een spits te hebben die doelpunten maakt." Volgens Pierre van Hooijdonk springt er niet echt één iemand bovenuit bij Feyenoord. "Ook de verdedigers en de middenvelders maken nu goals. Dat is een verschil met vorig seizoen."

Volgens schrijver Özcan Akyol is de titelrace echter allerminst een gelopen race. Hij ziet een grote valkuil voor de Rotterdammers. "Feyenoord kan blessures en schorsingen moeilijk opvangen. PSV heeft de beste bank en Ajax heeft ook een redelijke bank. Dat kan zomaar doorslaggevend zijn."

Van Hooijdonk is het niet helemaal met hem eens. Hij denkt dat spelers als Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi voor een brok onrust kunnen zorgen nu ze gedegradeerd zijn tot bankzitters. "Bij Ajax kunnen er met deze bank wel eerder scheurtjes ontstaan", stelt de oud-spits.