Hard besluit AZ door politieke onrust: Jahanbakhsh speelt Europese duels niet

Hard besluit AZ door politieke onrust: Jahanbakhsh speelt Europese duels niet

27-09-2016 17:29
19

AZ heeft besloten Alireza Jahanbakhsh niet in de selectie op te nemen voor beide duels met Maccabi Tel Aviv. De club is tot dat besluit gekomen door de politieke spanningen tussen Iran, het land waar Jahanbakhsh vandaan komt, en Israël, het land waar Maccabi vandaan komt.

Mocht Jahanbakhsh wél in actie komen tegen Maccabi, dan bestaat de kans dat hij niet meer mag uitkomen voor de nationale ploeg van Iran. Daarom zal AZ hem niet inzetten tijdens het eerste duel in Alkmaar op donderdag 20 oktober en het tweede duel in Israël op 3 november.

"Het is een lastige situatie", zegt technisch directeur Max Huiberts via de officiële kanalen. "We hebben ons laten informeren en hebben overleg gehad met het management van Alireza. Uiteindelijk hebben we besloten hem niet te selecteren voor beide wedstrijden tegen Maccabi. We kennen de gevoeligheiden tussen beide landen en het risico dat Ali loopt om eventueel in de toekomst niet meer uit te komen voor het nationale team is iets wat wij niet willen nemen."

Zou Jahanbakhsh wél tegen Maccabi spelen, en zeker als het om de wedstrijd in Israël gaat, dan bestaat de kans dat hij Iran niet meer in mag omdat hij een Israelisch stempel in zijn paspoort heeft.