Feyenoord keert terug: 'Turken met bivakmutsen die snijbewegingen maakten'

Feyenoord keert terug: 'Turken met bivakmutsen die snijbewegingen maakten'

28-09-2016 12:20
11

Wedstrijden tussen Fenerbahçe en Feyenoord kennen een rijke historie. In 2002 won Feyenoord met 0-2 van de Turken en plaatste zich later dat seizoen voor de groepsfase van de Champions League.

Bij Bert van Marwijk, destijds hoofdcoach van Feyenoord, staat die avond nog vers in het geheugen. "Het stadion zat al he-le-maal tjokvol. Ze wilden ons bang maken. Dat voelden we aan alles", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad voor een reconstructie van duel.

Paul Bosvelt was die avond aanvoerder van de Rotterdammers. Hij herinnert zich het ontvangst in Turkije nog goed. "Turken met bivakmutsen op die snijbewegingen bij hun keel maakten. Maar wij waren niet zo snel meer gek te krijgen", zegt hij.

Tijdens het duel werd Van Marwijk naar de tribune gestuurd. In verband met zijn eigen veiligheid besloot hij dat niet te doen. "Ben ik naar de kleedkamer gebracht en daar werd de deur op slot gedaan. Toen heb ik mijn vrouw gebeld om te vragen hoeveel het stond", aldus Van Marwijk. Feyenoord versloeg Fenerbahçe uiteindelijk met 0-2.

Donderdag gaat Feyenoord opnieuw op bezoek bij Fenerbahçe. Om 21.05 uur trappen de ploegen af in de groepsfase van de Europa League.