Advocaat blikt terug: Mijn inbreng was gering. Ik verdien geen credits

Advocaat blikt terug: "Mijn inbreng was gering. Ik verdien geen credits"

28-09-2016 14:47
8

Dick Advocaat is bescheiden over de rol die hij in de slotfase van het afgelopen seizoen heeft gespeeld bij Feyenoord. De 68-jarige oefenmeester stond hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst bij als technisch adviseur. 

Die rol moet niet overdreven worden, stelde Advocaat woensdagmiddag tijdens een persconferentie in Istanbul. "Mijn inbreng was gering. Ik verdien geen credits en heb alleen meegedacht", tekende RTV Rijnmond op uit de mond van de voormalig assistent-bondscoach. Donderdagavond neemt Advocaat het met Fenerbahçe op tegen Feyenoord in het kader van de Europa League. 

De Rotterdamse grootmacht is momenteel koploper in de Eredivisie, met liefst 21 punten uit zeven competitieduels. Met Fenerbahçe gaat het in de Turkse Süper Lig een stuk minder. Toch ziet Advocaat kansen. "Feyenoord presteert ongelooflijk goed, maar wij spelen thuis. Uitwedstrijden zijn lastiger voor Feyenoord."

Er zijn volgens hem genoeg parallellen aan te wijzen tussen de twee clubs. "Het zijn vergelijkbare clubs, al zit het stadion hier niet vol en in Rotterdam wel. (...) Wij zullen geen spelers sparen. Wij zitten niet in de situatie om te rouleren. De beste spelers zullen morgen spelen."