Schöne voelt klik met levensgevaarlijke Ajax-sensatie: 'Moet 'm niet gek maken'

Schöne voelt klik met levensgevaarlijke Ajax-sensatie: 'Moet 'm niet gek maken'

30-09-2016 09:19
8

Lasse Schöne voelt een prima klik met zijn landgenoot Kasper Dolberg. De achttienjarige sluipschutter van Ajax scoort vaak én op belangrijke momenten. Schöne is lovend.

"Hij is levensgevaarlijk", begint Schöne bij AT5 over Dolberg. "Ik zei in de wedstrijd nog tegen hem dat hij gewoon lekker zelf moest schieten bij een kans die hij breed legde. Als je zo belangrijk kan zijn voor Ajax op die leeftijd, fantastisch. Dat doet ons goed."

"Niet alleen doet dat de Ajacieden goed, maar ook alle Denen die thuis zitten achter de schermpjes. Die denken natuurlijk: daar komt er weer één aan", aldus Schöne, die Dolberg onder zijn vleugels neemt. "Een jonge jongen, we praten dezelfde taal, komen uit hetzelfde land. We slapen samen op een kamer als we weg zijn. We praten veel met elkaar."

Schöne laat Dolberg op zijn gemak voelen. "Zo'n jongen moet je niet te gek maken en zijn wedstrijdjes laten spelen. Dat doet hij heel goed", weet de middenvelder van Ajax. "Voor mij is hij ideaal: als hij even uit de linie weg komt, dan kan ik hem aanspelen. Hij kan goed van zijn tegenstander wegdraaien en gevaarlijk worden."