Dit was de ochtend: Dolberg veelbesproken in Belgische media, blessures bij PSV

Dit was de ochtend: Dolberg veelbesproken in Belgische media, blessures bij PSV

30-09-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Kuyt met veelbesproken moment in Turkse headlines
Alle ogen waren donderdag gericht op Dirk Kuyt tijdens het duel tussen Fenerbahçe en Feyenoord. Hij leidde de enige treffer van de wedstrijd in en haalde daardoor de headlines. VoetbalPrimeur checkt de analyses in de Turkse media. Feyenoord verloor de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League met 1-0. 

Belgische media lyrisch over Dolberg
Kasper Dolberg was donderdagavond met zijn winnende goal voor Ajax tegen Standard Luik (1-0) opnieuw de grote man. VoetbalPrimeur bekijkt hoe Belgische media de avond in de Arena beleefden. De slechte tweede helft van Ajax en de jonge Deen waren veelbesproken onderwerpen in de kranten van de zuiderburen. 

Ajax stuurt forse rekening naar Luik
Ajax wil Standard Luik op laten draaien voor de schade die de Arena heeft opgelopen door het vuurwerk dat de Belgische fans voor de wedstrijd afstaken. Algemeen directeur Dolf Collee stelt dat er waarschijnlijk een 'gepeperde rekening' richting Luik gaat. Ajax voert inmiddels overleg met  de UEFA over een eventuele schadevergoeding(De Telegraaf)

Blessures bij PSV: Hendrix en Ramselaar afwezig
Een personele tegenvaller voor PSV in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. Bart Ramselaar én Jorrit Hendrix zijn zaterdagavond niet inzetbaar. Hendrix lijkt ook de interlands komende week aan zich voorbij te moeten laten gaan. Door het wegvallen van de twee lonkt een basisplaats voor een zomerse versterking. (Eindhovens Dagblad)

QPR-onderzoek naar Hasselbaink gestaakt
Jimmy Floyd Hasselbaink is in Engeland in opspraak gekomen omdat hij net als de inmiddels ontslagen bondscoach Sam Allardyce in zee wilde gaan met een Aziatisch nep-bedrijf dat aan illegale transferpraktijken wilde doen. Zijn werkgever QPR is een onderzoek gestart naar de manager, maar dat is weer gestaakt omdat de club eerst alle mogelijke informatie wil verzamelen. (The Telegraph)