Update: Oranje lonkt alsnog voor Robben: eerste basisplaats in de Bundesliga

Update: Oranje lonkt alsnog voor Robben: eerste basisplaats in de Bundesliga

01-10-2016 14:40
10

Arjen Robben maakt geen deel uit van de Oranje-selectie die het volgende week opneemt tegen Wit-Rusland en Frankrijk. Danny Blind sluit een rentree van de weer fitte aanvaller echter niet uit.

Na het weekend wordt besloten of Robben zich maandag meldt in Noordwijk. Veel is afhankelijk van de competitiewedstrijd die Bayern München zaterdag afwerkt tegen 1. FC Köln. "Uiteraard heb ik hem er graag bij", verklaart Blind vrijdag tijdens de persconferentie in Zeist.

"Ik heb Arjen uitvoerig gesproken vanochtend (vrijdag, red.). Zijn situatie is duidelijk. Hij is er vanaf maart uit, heeft vorige week twintig minuten gespeeld in de Bundesliga en woensdag ruim dertig als invaller. Dat is heel weinig. Arjen zelf wil heel graag, wil heel graag naar het WK. Maar er is ook nog zoiets als de club."

Blind wacht de wedstrijd tussen Bayern en Köln af. "De kans is aannemelijk dat hij start. In overleg met Arjen en Bayern Munchen gaan we kijken of het haalbaar is", aldus de bondscoach, die volledig over Robben zou willen kunnen beschikken. "Ik wil hem twee keer negentig minuten, dat lijkt me duidelijk. Maar dat gaat niet. Daar zul je een modus in moeten vinden. Maar dat is pas als er eerst een akkoord is met de driehoek KNVB, Robben, Bayern München."

Update 01/10 14.40: De kans lijkt groot dat Robben zich na het weekend gewoon bij Oranje meldt. Zaterdagmiddag staat de vleugelaanvoerder namelijk in de basis bij Bayern München, dat het om 15.30 uur opneemt tegen 1.FC Köln. Het is de eerste keer in maanden tijd dat Robben aan de aftrap staat bij een competitieduel van Der Rekordmeister.