Fenerbahçe-spits woedend op Van der Heijden: Hij wilde me in elkaar slaan

Fenerbahçe-spits woedend op Van der Heijden: "Hij wilde me in elkaar slaan"

01-10-2016 17:12
8

Jan-Arie van der Heijden en Karim El Ahmadi zijn niet bang dat Fenerbahçe de code gekraakt heeft om Feyenoord te verslaan. De Rotterdammers verwachten zondag op bezoek bij Willem II weer gewoon de boventoon te voeren.

"Dit voetbal komen we in de Eredivisie gewoon zelden tegen'', zegt Van der Heijden tegen het Algemeen Dagblad over de 1-0 nederlaag in Istanbul. "De manier van druk zetten van Fenerbahçe gebeurde in een veel hoger ritme dan wij in onze competitie gewend zijn. Als ze druk zetten, dan deden ze dat ook echt allemaal. Dan moet je opendraaien en snel de andere kant van het veld zoeken. Maar wanneer we dat probeerden, verloren we vaak de bal."

Ook fysiek vocht de verdediger enkele robbertjes uit met Emmanuel Emenike, die op hem afstormde na een botsing. "Hij wilde mij in elkaar slaan", zegt van der Heijden met een knipoog. "Het was wel een leerschool. Maar als we hetzelfde ritme hanteren als tegen Fenerbahçe, winnen we van Willem II."

Ook Karim El Ahmadi maakt zich geen zorgen. "We moeten niet te lang blijven hangen bij een nederlaag tegen een Turkse topclub. Als wij het niveau halen van de laatste weken, komt het goed", stelt de middenvelder. "Volgens mij staan wij gewoon nog bovenaan met vijf punten voorsprong."